Product updates

Blijf op de hoogte van de laatste updates

Opzoek naar updates van Crandas? Bekijk deze link voor de updates van Crandas.

Platform V3.3.1 | 19 September 2024

Algemeen

• Veiligheidsupdate Keycloak

Platform V3.3.0 | 5 September 2024

Data verzoeken

• Foutmeldingen zijn nu bruikbaarder en leesbaarder
  • Foutmeldingen document bevat alle foutmeldingen en validatie fouten
  • Lege rijen worden verwijderd tijdens het importeren van het CSV bestand

Enquete

• Maximale lengte in de "andere" optie van de enkele selectie is ingesteld op 255 tekens

Platform V3.2.0 | 29 Augustus 2024

Algemeen

• Verbetering van het gebruiksgemak van het maken van dataverzoeken en enquêtes, door de stappen op te delen in verschillende secties en voortgang te tonen
  • Voeg het python-bestand toe naast het JSON-bestand om de leesbaarheid van de analyse te vergroten bij goedkeuring. Het python-bestand is beschikbaar voor zowel de analist als de goedkeurder

Gebruikersbeheer

• Verschillende verbeteringen in vormgeving en styling, om het toewijzen van rollen makkelijker te maken
  • Bulkimport van gebruikers door het uploaden van een CSV-bestand

• Groepen aanmaken en gebruikers aan groepen toewijzen, voor eenvoudige selectie in gegevensverzoeken en enquêtes
  • Groepen bijwerken en gebruikers die deel uitmaken van een groep bekijken op een aparte pagina
  • Zoekfunctie om gemakkelijk de gebruiker te vinden die je nodig hebt

Enquête

• Nieuw vraagtype: tekstinvoerveld.
  • Nieuw vraagtype: multi-select (selectievakjes).

Data verzoek

• Nieuwe validatieregel: BSN (Nederlands Burgerservicenummer) bij gebruik van een tekstkolom.

Platform V3.1.0 | 19 Juni 2024

Algemeen

• Verschillende styling/UX-verbeteringen
  • Aanpassing in de rollen in het platform en hun rechten, zodat accounts alleen functionaliteit te zien krijgen die relevant voor ze is.

Platform V3.0.0 | 24 Mei 2024

Algemeen

• Verschillende styling/UX-verbeteringen

Invoering van de enquête functionaliteit

• Analisten kunnen nu enquêtes aanmaken met de volgende vaagtypen:
    • Keuzerondje
    • Beoordelingsschaal
    • Ja/Nee
    • Geheel getal
    • Vastekommagetal
    • Datum
  • Invoering van de deelnemer-rol

Veiligheidsupdates

• Keycloak update

Overige features

• Verbeterde code snippets

Breaking changes

• Als de enquêtefunctionaliteit wordt meegenomen als onderdeel van de update, zijn er technische wijzigingen nodig om het indienen van enquêtedata goed te keuren in het platform.

Platform V2.6.0 | 3 Mei 2024

Algemeen

• Ondersteuning van meer speciale karakters in wachtwoorden

Dataverzoek

• Weergeven juiste datum in code snippet dataverzoek
  • Verhelpen dat dataverzoek-specificaties niet resetten bij veranderen datatype
  • Toevoegen datum-kolom bij tabel met dataverstrekkers

Platform V2.5.2 | 3 April 2024

Algemeen

• Ondersteuning voor engine v1.10 (eerdere versies worden niet langer ondersteund)
  • Ondersteuning voor geautomatiseerde SSO-login via een parameter in de URL
  • Verschillende taalkundige wijzigingen
  • Verbeteringen in logging

Dataverzoek

• De kolommen van een dataset die wordt ingediend bij een dataverzoek worden gesorteerd volgens de volgorde in het dataverzoek

Platform V2.5.0 | 8 Februari 2024

Algemeen

• Deze kennisbank en de instellingen zijn vanaf nu beschikbaar vanaf de navigatie aan de bovenkant van de pagina:

• Wanneer je een pagina wil verlaten waarin je al bepaalde velden hebt ingevuld, moet je bevestigen dat je deze pagina wilt verlaten en de informatie verliest. Dit zorgt ervoor dat de informatie niet zomaar verloren gaat bij het verlaten van de pagina.

Systeeminstellingen

• Wanneer je een script wil schrijven in crandas, dien je je pythonomgeving te verbinden met het platform. Vanaf nu kan dat eenvoudig via een knop in de systeeminstellingen-pagina. Deze knop is gelinkt aan de organisatie en is dus niet hetzelfde voor iedereen.

Data importeren of indienen

• Wanneer je data importeert, klik je op "versleutelen". Vervolgens verschijnt er een extra pop-up ter bevestiging.

Platform V2.4.1 | 4 Januari 2024

Dataverzoek

• Verbeteringen in vertalingen in de vergelijkingsoperator
  • Mogelijkheid om meerdere '(niet) gelijk aan'-validatieregels toe te voegen aan kolommen met gehele getallen toegevoegd

Versie in instellingen

• Platform- en Engine-versienummers toegevoegd aan het Systeeminstellingen-tabblad

Verbindingsbestand

• Verbindingsbestand toegevoegd voor eenvoudige configuratie van crandas en de Engine. Het bestand is te vinden via de account pagina in instellingen.

Platform V2.4.0 | 18 December 2023

Kleurschema van het platform

• Kies uit 5 verschillende kleuren om je platform af te stemmen met je merk. Er zijn vijf kleurschema's beschikbaar: roze, licht blauw, blauw, groen en paars.