Hoe gebruikersrollen wijzigen of gebruikers verwijderen (beheerder)
Als beheerder wil je waarschijnlijk af en toe de rollen van deelnemers binnen de samenwerking veranderen. Gelukkig is dit heel eenvoudig te doen, zoals we hieronder zullen laten zien.
Let op: Deze methode kan worden gebruikt om rollen te wijzigen met uitzondering van de goedkeurder. Om de goedkeurderrol te wijzigen, raadpleeg dit artikel.
1. Ga naar "Instellingen", te vinden in de menubalk aan de bovenkant.

2. Klik op "Gebruikers".
3. Hier zie je een overzicht van alle gebruikers in de samenwerking. Als beheerder kun je de op "Bewerken" klikken om rollen aan een gebruiker toe te wijzen. Dit kan ook worden gebruikt om een rol te verwijderen, indien nodig.
Het verwijderen van de analistenrol heft de toegang tot de analyses die ze mogen uitvoeren niet op.
Als je besluit dat je een gebruiker wilt verwijderen uit de samenwerking, kan dit worden gedaan door op de prullenbak aan het einde van de rij te klikken:

Let op: Als je de rol van data-aanbieder bij een gebruiker verwijdert, kan die nog steeds zijn eigen datasets bekijken en verwijderen.
Wanneer je een gebruiker in het platform verwijdert, wordt ook alles verwijderd wat die gebruiker in het platform heeft aangemaakt. Dat omvat:
* Scripts die de gebruiker heeft opgenomen en geüpload
* No-code-analyses die de gebruiker heeft gemaakt
* Data die de gebruiker heeft geüpload, naar aanleiding van een vragenlijst, een dataverzoek of als ad-hoc upload
Al deze onderdelen kunnen daarna ook niet meer door andere gebruikers worden gebruikt. Zo kunnen deze analyses niet meer worden uitgevoerd door de gebruiker zelf of door andere analisten die toestemming hadden gekregen om het script uit te voeren.