Hoe verander ik gebruikersrollen? (beheerder)

Als beheerder wil je waarschijnlijk af en toe de rollen van deelnemers binnen de samenwerking veranderen. Gelukkig is dit heel eenvoudig te doen, zoals we hieronder zullen laten zien.

Let op: Het wijzigen van gebruikersrollen is niet mogelijk voor de rol van goedkeurder. Die rol kan alleen in het begin worden toegewezen door de beheerder, en ligt vanaf dat moment vast.

1. Ga naar "Settings", te vinden in de zijbalk aan de linkerkant.

2. Klik op "Gebruikers".

3. Hier zie je een overzicht van alle gebruikers in de samenwerking. Als beheerder kun je de selectievakjes aanvinken om rollen aan een gebruiker toe te wijzen. Dit kan ook worden gebruikt om een rol te verwijderen, indien nodig.

Als je besluit dat je een gebruiker wilt verwijderen uit de samenwerking, kan dit worden gedaan door op de prullenbak aan het einde van de rij te klikken:

Let op: Als je de rol van data-aanbieder bij een gebruiker verwijdert, kan die nog steeds zijn eigen datasets bekijken en verwijderen.