Data importeren via een verzoek.

Gebruikers worden per email uitgenodigd om data te importeren. Houd er rekening mee dat een gebruiker altijd een account dient te hebben om data te kunnen importeren.

1. Ontvangen van een dataverzoek

Als een analist je uitgenodigt voor een verzoek, ontvang je een uitnodiging per e-mail. Wanneer je op "Start" drukt, wordt je doorgelinkt naar het platform waar je kunt inloggen.

2. Bekijk het verzoek in het overzicht

In de menubalk aan de linkerkant zie je "Verzoek" staan. Wanneer je hierop drukt kom je op een overzichtspagina met alle verzoeken die je hebt ontvangen. Wanneer je op "Dien data in" drukt, wordt het betreffende verzoek geopend en kun je data importeren.

3. Invullen algemene informatie

In de grijze box bovenaan de pagina vind je de algemene informatie van het verzoek. Om meer in detail te zien welke data in welk format er moet worden aangeleverd, klik je op "Zie specificatie". Bij de algemene informatie kan een naam en omschrijving worden aangeleverd. Deze zullen zichtbaar zijn voor de indiener van het verzoek.

4. Toevoegen van het bestand

Een databron of bestand kan worden toegevoegd als het een .csv formaat heeft. Druk op "Importeer CSV-bestand" om een pop-up te open en het bestand te selecteren. Houd er rekening mee dat de kolomtitels precies overeenkomen, dit is ook hoofdlettergevoelig. Wanneer het bestand is ontvangen zal er een groen icoon zichtbaar zijn en verschijnt een overzicht in de validatie.

5. Dataschema valideren

Wanneer de databron is geïmporteerd, zal het dataschema zichtbaar worden. Wanneer het bestand aan alle specificaties voldoet, zullen er groene vinkjes aan de rechterkant komen te staan.

Als je niet alleen groene vinkjes ziet, dan worden er foutmeldingen getoond. Deze fouten moeten buiten de omgeving worden opgelost in een programma waarin je het CSV bestand kan aanpassen (bijvoorbeeld Excel). Een fout kan zijn dat de kolomtitel niet juist is, dat het datatype niet juist is of dat er meer tekens zitten in de dataset dan toegestaan is. Wanneer alle fouten uit het bestand zijn gehaald, kan die opnieuw worden geimporteerd. Anders kan het bestand niet versleuteld worden. Neem contact op met de beheerder van de omgeving, of raadpleeg support@rosemanlabs.com voor verdere vragen of tips.

6. Versleutel het bestand

Wanneer alles juist is ingevuld, kun je klikken op "Versleutelen". Het verzoek is nu afgerond.