Hoe sla ik een Jupyter notebook op als een pythonbestand?

Hier leggen we uit hoe je een Jupyter notebook bestand (.ipynb) kunt opslaan als pythonbestand (.py), om die gemakkelijk te kunnen uploaden naar het platform bij het uitvoeren van een analyse.

Bij het aanmaken van een analyse in het platform dien je twee bestanden te uploaden: de RECORDING-file (.recording) en het pythonscript zelf (meer informatie over script recording is hier te vinden). Voor het pythonscript (.py) accepteert het platform alleen standaard python executables. Aangezien veel data scientists werken met Jupyter notebooks (.ipynb), leggen we hier uit hoe je je notebook kunt exporteren naar de juiste extensie.

Hieronder wordt aangenomen dat je al een analysescript hebt geschreven (op dummy data)

1. Als je je script hebt afgerond, klik je linksboven op "File"

image-png-Jun-17-2024-09-16-09-0484-AM

2. Klik in het dropdown-menu op "Save and export notebook as ..."

image-png-Jun-17-2024-09-18-32-9220-AM

3. Hier kun je verschillende bestandsextensies aanklikken. Kies hieruit de optie "Executable Script". Zo kun je de notebook downloaden als een bestand met de .py-extensie. Die kun je uploaden naar het platform, zodat de goedkeurder daar de code kan lezen die je wil gaan uitvoeren op de gevoelige data.

image-png-Jun-17-2024-09-21-57-0306-AM

4. Sla het bestand op onder de naam die je de analyse wil geven op de gewenste locatie. Klik op "Opslaan".

image-png-Jun-17-2024-09-24-50-2611-AM

Dit bestand kun je samen met het RECORDING-bestand uploaden naar het platform en ter goedkeuring aanbieden.